. .

The page is printed

Hvad er spedition?

Når din iPhone skal fra produktionshallerne i Kina til forretningerne i Danmark, er det speditører, der sørger for, at det foregår problemfrit.

Speditører står for al det praktiske og planlægningen omkring transporterne, hvem skal hente hvad hvornår og er papirerne i orden. Som speditør skal du have sans for kundeservice og -rådgivning men også for forretning.

Der er hele tiden nye udfordringer for en speditør, vores verden står aldrig stille, derfor skal du som speditør være handlekraftig og effektiv.

Forstør billedetProjekttransport, Ralf Kreuels

Du skal som speditør være udadvendt og have mennesketække, for som speditør har man at gøre med mennesker fra alle typer af fag, men også mange forskellige kulturer. En speditør har kontakt til mange forskellige verdensdele på mange forskellige sprog.

Speditører fungerer som eksperter, der hjælper kunderne med at håndtere de udfordringer, der følger med import og eksport.

Ud fra kundernes behov er det speditørens opgave at sikre, at produkterne kommer bedst muligt fra A til B. De rigtige transportmidler skal være klar de rette steder, og alle dokumenter skal være i orden, så der ikke opstår problemer med eksempelvis told.

Og speditørens opgave stopper ikke ved planlægningen, opstår der udfordringer undervejs tager speditøren hånd om de udfordringer.

Se speditionsfilm her:

Sidste aktualisering: 11.01.2017

Til begyndelsen af siden